Upload Quick Tips

Брзо и лесно е да поставите повеќе контакти во адресарот! Нашиот процес за поставување го користи претходното мапирање за полињата за да ги поврзе Вашата датотека со деталите за контакт со полињата на MyDHL+ адресарот.

 • Ова осигурува дека информациите се во точното поле за секој контакт.
 • По поставување на датотеката, вашите контакти се веднаш достапни.
 • Вие можете брзо да почнете да креирате етикети-товарен лист за пратките со новите контакти во MyDHL+ адресарот! 
 • Поставените контакти можат да бидат обновени директно во адресарот.

За да ги прикачите успешно контактите, бидете сигурни дека информациите се во согласност со нашите упатства за датотеки.

Првпат прикачувате контакти во Вашиот адресар? Можете да ги проверите различните опции со прикачување на еден тест контакт. 

 • Проверете како се појавува во Вашиот адресар,
 • Разгледајте кои детали за контакт се запишани во полињата на адресарот,
 • И, погледнете колку е лесно да ги измените и избришете контактите.
 1. Избери опција за поставување
 2. Проверете дали Вашата датотека содржи ред со наслов
 3. Проверете дали деталите треба да бидат скратени
 4. Употребете знаците за разделување на полињата, и ако е можно и знаци за разделување на текстот 
  Пример: “DHL Express”,”Џон Смит”, “Адреса 1”
  Знакот за разделување на полињата е запирка (,) а знакот за разделување на текстот е наводници (“).

 5. Селектирајте ги вашите знаци, ако не сте сигурни одберете UTF-8
 6. Поставете ја и одберете ја вашата датотека
 7. Кликни Додади контакти во адресар

Доколку имате некакви проблеми со поставување на Вашата датотека:

 • Ние ќе обезбедиме одредени информации за Вас за да го обновите контактот и пробајте повторно да ја поставите датотеката.
 • Ако ви треба помош , ние сме тука да Ви помогнеме! Контактирајте нé на : 15333 или (02) 2 581 581